Ben ik drugsverslaafd?

 

Wanneer is iemand verslaafd? Voor mij is dat wanneer je iets eet, drinkt of gebruikt en er niet zomaar mee kan stoppen zonder lichamelijke- of mentale klachten te krijgen.

Een verslaving is iets serieus ookal maak ik er vaak grappen over. Iedereen heeft vast wel een keer van de rook, drank of drugsverslaving gehoord en had daarbij (net als ik) een oordeel over.

Vroeger begreep ik niet hoe diep een verslaving kon zijn en welke trauma’s eraan verbonden konden zijn. Mijn ideeen over verslavingen waren best zwart/ wit. I was on my Kanye; Je was verslaafd door jouw keuze. Soms waren er uitzonderingen en kon je verslaafd zijn geraakt doordat je gedwongen werd door een ander.

Mijn dagelijkse drugs…

Wat ik niet wist was dat je ook verslaafd kon zijn zonder het zelf door te hebben. Slik al zeker 6 jaar elke dag medicijnen die mij zouden moet helpen. Het probleem is alleen op momenten dat ik probeer af te bouwen ik super ziek wordt. Mijn lichaam is al gewend geraakt om elke dag een bepaalde dosis te krijgen.  Dan ben ik toch verslaafd? Heb mezelf dus, zonder het te realiseren, verslaafd gemaakt. Raar maar waar. En hoe stop je een verslaving waarbij de drugs jou “in leven” zouden moeten houden? Ik hoor het graag!

Until the next one…

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *