Kan je doctoren vertrouwen met je leven??

 

Als je al een aantal blogs of YouTube video’s van mij heb bekeken, weet je inmiddels dat ik ziek ben en dagelijks medicijnen gebruik.

Ik zal jullie even een update geven over hoe dat dagelijkse gebruik van medicijnen tot stand is gekomen. Toen ik de eerste keer in het ziekenhuis werd opgenomen, dachten ze door mijn klachten dat ik een beroerte of TIA had gehad. Mijn spraak was onduidelijk en het leek alsof 1 deel van mijn gezicht meer hing als de andere. Na veel tests inclusief een helse lumbaal punctie waarbij ze hersenvocht uit je rug halen met een 10 ish cm holle naald ZONDER VERDOVING 😊, bleek niks te wijzen op een beroerte of dergelijke. Thank the good lord! 🙌🏽

Daarna kwamen snel de speculaties van Myasthenia Gravis (MG) en kreeg ik daar de meest gebruikte medicijnen voor, mestinon. Dit leek even te helpen maar door een te hoge dosis belande ik weer in het ziekenhuis waar ik prednisolon kreeg. Die hele grap is dat ik een stootkuur moest krijgen van misschien 2 weken maar geen 1 persoon mij dit had verteld die mij behandelde na mijn neuroloog. Mind you, er gebeurde zoveel op het moment. Kon niet helder nadenken en geloofde dat de artsen mij de juiste adviezen gaven die ik zonder twijfel aannam. Ik slikte die troep dus door terwijl ik allang had moeten stoppen.

Pas na maanden tijdens routine controle bij mijn neuroloog kwam ik er achter en was hij verbaasd en boos dat het nooit goed  was doorgegeven dat ik maar even aan de prednisolon moest.

Moral of the story: DONT TRUST NO ONE WITH YOUR LIFE SUN 😒😂

Nu probeer ik al jaren de pred af te bouwen maar ben verslaafd als een junky. Mijn lichaam is er zo aan gewend dat wanneer ik afbouw, everything in my body shuts down. Krijg dan weer mijn orginele klachten wat ik zelf het engst vind. Stel je een leven voor waarbij elke stap die je zet teveel is door vermoeidheid. Een leven waarin je jouw ogen niet open kan houden en dubbel ziet. Je niet goed kan ademen omdat je een constante druk voelt waardoor je benauwd bent. Dit maakt me bang en houdt mijn verslaving in stand. Mijn doel is om zonder medicijnen door het leven te gaan maar dan moet ik eerst GELOVEN dat ik dit kan.

 

Until the next one…

💋💋💋

Leave a Comment

Your email address will not be published.