Nasleep van de chemo?

Op deze heerlijk koele en heldere zomernachten betrap ik mezelf erop dat ik al vroeg in bed lig. Met vroeg bedoel ik rond 21.00 uur.

Normaal gesproken zou ik zeggen dat ik iemand ben die niet veel slaap nodig heeft. 5 á 6 uurtjes moet genoeg. Nou, zeg tegenwoordig maar 10 uurtjes non stop. Ik slaap alsof mijn leven ervan af hangt. En of ik uitgerust wakker wordt? Natuurlijk niet..

Vorig jaar had ik ook soortgelijke klachten en kwam door de vermoeidheid amper de deur uit. Die tijd was ik ook bezig met chemokuren en bleek ik (waarschijnlijk daardoor) ernstige bloedarmoede te hebben. Na enkele weken aan ijzertabletten voelde ik me stukken beter totdat ik ongesteld moest worden. Dan begon de ellende weer van voor af aan.

Toch voelt deze vermoeidheid en lusteloosheid anders. De gemiddelde mens zou dan denken ik laat mij even checken bij de dokter maar ik niet hoor. Ik probeer t zelf op te lossen tot ik echt niet anders kan.

Wel las ik ervaringen van mensen die chemokuren hebben gehad. Zij hadden het erover dat zij zelfs na jaren(!) nog last hadden van soms vage maar ook veel bekende klachten. Sommige artsen zeggen bijvoorbeeld dat je dag of dagen na de chemo last kan hebben. Maar niemand heeft mij verteld dat ik nu bijna een jaar later van die vage klachten heb die zo lezend erg lijken op de klachten die ander ex-chemo patiënten ervaren. Wat er aan te doen is? Voor zover ik weet, niks.

Ik ga weer liggen en hoop me snel een stuk beter te voelen.

Until the next one..

💋💋💋

2 thoughts on “Nasleep van de chemo?”

Leave a Comment

Your email address will not be published.